Orașul Ploiești este cunoscut la nivel mondial drept „orașul aurului negru”, aici luând naștere prima rafinărie de distilare pe cale industrială a petrolului în anul 1856. Nu vom intra în prea multe detalii tehnice însa este important să știi ca industria de petrol și gaze este mai vie ca niciodată în acest oraș.

Din ce în ce mai multe companii de renume mondial aleg orașul Ploiești ca reședință pentru un nou sediu tocmai datorită resurselor nesecate ce abia așteaptă să fie explorate. Ba mai mult decât atât, Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești oferă pregătire la cel mai înalt grad pentru toți cei care doresc să devină specialiști în industria de petrol și gaze.

Cu toate acestea, deși pregătirea academică se ridică la cel mai înalt nivel, în momentul în care companiile străine interacționează cu personalul român, intervine o mare problem: comunicarea.

Pentru că limba engleză este o limbă de circulație internațională ea trebuie să fie cunoscută de către oricine, indiferent de domeniul în care activează.

Centrul de Limbi Străine Belle Languages este singurul centru din Ploiești care livrează în prezent cursuri pentru limbaje specializate în domeniul petrol și gaze.

Importanța cursurilor de limbaje specializate în domeniul petrol și gaze

Trecând de importanța cunoașterii limbilor străine la nivel conversațional, stăpânirea unui limbaj de specialitate este esențială pentru orice domeniu de activitate.

Industria de petrol și gaze nu este deloc una simpla, ci din contră. Limbajul de specialitate este considerat a fi unul dificil, însă în cadrul cursurilor livrate de Centrul de Limbi Străine Belle Languages, explorarea în petrol și gaze, comercializarea produselor petroliere precum și informațiile referitoare la protecția mediului înconjurător vor fi subiectele cele mai importante ce se vor intercala într-un mod armonios cu limbajul general, scopul cursului fiind acela de a transpune cursantul în cât mai multe situații reale.

Cursul pentru limbaje specializate conceput de Centrul de Limbi Străine Belle Languages îți oferă toate competențele lingvistice tehnice necesare în industria petrolului, o industrie globală și foarte importantă pentru orașul nostru.

Iată ce poți învăța în cadrul cursurilor specializate pe industria petrol și gaze

• informații importante despre petrol și extragerea petrolului prin diferite tehnici

• informații utile despre responsabilitatea deosebit de importantă specifică persoanelor care activează în acest domeniu

• informații ce țin de aria cercetării în domeniul petrolier

• veți învăța cum să formulați diferite comenzi pentru achizițiile ulterioare

• informații utile despre poluare

• informații despre platformele petroliere

• informații despre rafinarea produselor petroliere

• vei învăța cum să scrii un email eficient, dar şi un proces verbal sau un raport de protecție a muncii.

Pe lângă toate acestea vei învăța noțiuni de gramatică utile: folosirea corectă a timpurilor verbale, folosirea corectă a indicilor de măsurare și vei învăța cum să comunici eficient în diferite situații.

Fiecare nivel de studiu este structurat pe durata a 50 de ședințe a câte 120 de minute fiecare cu o frecvență de 2 ședințe pe săptămână.

Mai multe detalii aici.