Daca jocurile sunt nelipsite de la cursurile dedicate copiilor, atunci cand vine vorba despre folosirea acestora in predarea unei limbi straine adultilor multi profesori isi pun semne de intrebare. Se folosesc sau nu jocurile, in predarea unei limbi straine adulti?

Raspunsul nostru, si nu doar al nostru, ci si al altor specialisti, este DA. Adultii sunt doar niste copii mai mari si chiar daca par foarte seriosi in munca pe care o desfasoara in compania pentru care lucreaza, atunci cand fac un curs de limba straina, acestia ar trebui sa fie motivati prin experiente unice. Iar una dintre modalitatile de a transforma cursul de limba straina pentru adulti intr-o experienta interactiva si foarte placuta este introducerea jocurilor.

Iata de ce jocurile sunt activitati ideale pentru cursurile de limba straina dedicate adultilor:

  • Jocurile pot fi utilizate pentru a pune in practica informatiile transmise. Sunt mult mai distractive decat exercitiile simple si fac activitatea mai interesanta. Cursantii nu vor avea timp sa priveasca plictisiti pe pereti gandindu-se la mormanul de dosare de pe birou, ci vor fi antrentati in activitati interactive.
  • Jocurile pot tine locul warm-up-urilor. Asa ca, la inceputul fiecarei lectii, cursantii se vor detasa de alte probleme si vor intra in armonia cursului de limba straina. De asemenea, jocurile sunt ideale si pentru a face tranzitia intre activitati.
  • Competitia jocului ii motiveaza chiar si pe adulti. Orice persoana este motivata atunci cand vine vorba de competitie iar jocurile sunt ideale pentru ca adultii sa fie motivati sa isi impinga limitele pentru a-i invinge pe ceilalti.
  • Jocurile ofera varietate cursurilor de limba straina. Orele anoste nu sunt deloc pe placul adultilor deja plictisiti de activitatile lor devenite o rutina. Asa ca jocurile vor adduce un plus de energie si varietate cursurilor de limba straine dedicate copiilor mari.

De retinut!

  • Nu este indicat sa folosesti jocurile atunci cand nu ai cu ce sa completezi cursul. Pregateste-ti intotdeauna lectiile si organizeaza cursul intr-un plan care sa acopere intregul timp. Include si jocurile in momentele in care acestea pot fi incluse.
  • Nu pune accentual decat pe jocuri pentru ca nu este vorba despre cursuri dedicate copiilor.
  • Nu folosi acelasi joc de fiecare data pentru ca si adultii se plictisesc repede. Jocurile sunt menite sa adauge varietate cursurilor nu sa le faca si mai monotone

Sursa foto: www.theguardian.com