Telefon: 0763.73.73.73 | Adresă: Str. Rudului, Nr. 35, Ploiești

5 Motive pentru care conversația este cheia învățării unei limbi străine

Indiferent care este limba străină pe care o înveți, conversația este, fără doar și poate, cheia învățarii unei limbi străine. Atunci când încerci să înveți engleza sau germana prin intermediul aplicațiilor, al cărților sau cursurilor online, chiar dacă sunt foarte complexe și acompaniate de suport audio, lipsa conversației poate distruge întregul proces de învățare.

Din acest motiv, cursurile de limbi străine concepute la Belle Languages pun accentul într-o foarte mare măsură pe conversație, cursanții, indiferent de nivelul acestora, fiind încurajați să participe la jocurile de rol. Ei sunt puși în situații concrete din viața reală în care sunt nevoiți să converseze între ei sau cu trainerul care întotdeauna le oferă îndicațiile corecte și feedback-ul atât de necesar în evoluția unui cursant.

Iată care sunt cele 5 motive pentru care conversația este cheia învățarii unei limbi străine:

  1. Conversația în timpul cursurilor predate de limbă engleză este metoda principală de exersare a unei limbi străine. Jocurile de rol care imită situații reale (întălniri, conversații cu prietenii, convorbiri telefonice, mersul la cumpărături, negocierile sau conversațiile inginerilor pe o platformă petrolieră) ajută cursantul să elimine frica de a vorbi, să își îmbunătățească pronunția și să se descurce într-o situație reală.
  2. Prin conversație înveți din propriile greșeli. Într-o conversație reală ai anumite rețineri și nu vei exprima niciodată tot ceea ce dorești de teama de a nu fi înțeles greșit sau de a nu fi pus într-o situație dificilă. De aceea, conversația în cadrul cursului de limbă străină este vitală pentru că fiecare învața din greșelile sale și ale celorlalți cursanți.
  3. Conversația te ajută să folosești mai bine regulile gramaticale. Gramatica unei limbi este foarte importantă pentru înțelegerea mesajului și dacă în scris ai mai mult timp de gândire asupra regulilor gramaticale, în conversația orală se pot strecura mici greșeli. Practicarea conversației alături de un trainer te va ajuta să înțelegi mai bine regulile gramaticale și să le aplici cu ușurința in vorbirea orală.Conversation
  4. Conversația te motivează. Atunci când ești în fața calculatorului și încerci să înveți o limbă străină, nu vei fi niciodată motivat să interacționezi pentru că… nu ai cu cine. Şi chiar de găsești un binevoitor să relaționeze cu tine, nimeni nu va fi alături să îti ofer feedback. Lucrurile stau altfel în timpul cursurilor de limbi străine unde trebuie să lucrezi alături de alți cursanți de nivelul tău.
  5. Conversția te ajută să îți îmbunătățești vocabularul. Cu siguranță în vorbirea orală într-o limbă ștrăină întalnești dificultăți în momentul în care vocabularul nu este unul foarte bogat. De aceea, atunci când conversezi, ești nevoit să cauți în dicționar cuvinte noi pe care să le integrezi în procesul de comunicare.
Scroll to Top