După trei săptămâni pline de emoție, atât pentru tinerele studente care au fost alese pentru a susține stagiul de practică în cadrul Centrului de Limbi Străine Belle Languages, cât și pentru noi, având în vedere că este prima experiență de acest gen, a venit momentul să tragem concluziile.

Atât pentru noi, cât mai ales pentru viitoarele cadre didactice, internship-ul a fost o experiență minunată, plină de surprize plăcute.

După prima săptămână în care internii au asistat la cursurile susținute de trainerii Belle Languages, a urmat training-ul despre care v-am povestit în acest articol.

După aceea, internii au avut de studiat iar partea cea mai interesantă a fost, bineînțeles, momentul în care s-au tranformat în adevărate cadre didactice și au susținut propriile cursuri urmând planul pe care l-au creat.

Trainerii Centrului de Limbi Străine Belle Languages au urmărit cu atenție evoluția internilor și au oferit feedback acestora și câteva sfaturi de care vor ține cont pe viitor.

Iată care este și părerea studentelor care ne-au călcat pragul și care au avut parte de o experiență didactică unică ce le va fi de folos în momentul în care vor ajunge la catedră.

Practica la Belle Languages a fost o experiență minunată: am participat la desfășurarea unor lecții si am predat chiar eu prima lecție din viața mea. La sfârșitul stagiului de practică am tras linie și am realizat ce trebuie să îmbunătățesc pentru a fi un cadru didactic excelent. Dacă aș putea aș repeta experiența și le sfătuiesc si pe viitoarele colege de breaslă să se înscrie la acest stagiu de practică.” (Irina Mihai)

Faptul că am participat la internship-ul organizat de Belle Languages a reprezentat o evoluție majoră în viitoarea mea carieră didactică. Trainerii, mereu prietenoși, ne-au demonstrat ce însemnă să fii un profesor bun și ne-au împărtășit din experiența lor didactică.” (Patricia Cojocaru)

Internship-ul la Belle Languages a fost o experiență deosebită. Am învățat lucruri noi pe care abia aștept să le pun în practică atunci când voi ajunge la catedră.” (Vlăsceanu Alexandra)

Experiența Belle Languages mi-a întărit dorința de a deveni profesoară. Toate informațiile pe care le-am primit aici m-au ajutat să îmi dau seama că a fi profesor nu este deloc ușor și că trebuie să te implici pe deplin. Eu știu sigur că asta voi face pe viitor.” (Elena Nicolescu)

Stagiul de practică la Centrul de Limbi Străine Belle Languages mi-a oferit șansa de a cunoaște persoane noi și de a învăța din experiența acestora. Belle Languages este singurul centru de limbi străine din Ploiești care asigură tinerilor studenți șansa de a lua parte la nașterea actului educațional chiar din primele rânduri ale acțiunii.” (Cerasela Tudor)

Experiența Belle Languages a fost o revelație. Mi-am dat seama cât de multe lucruri mai am de învățat. Sunt recunoscătoare pentru șansa de a face practică într-un mediu atât de modern și pentru oportunitatea de a observa o situație reală de predare. Multumesc Belle Languages!” (Adina Ioniță)

Ne bucurăm că am încheiat cu succes acest proiect și că am reușit să transformăm stagiul obligatoriu de practică pedagogică într-o experiență placută și utilă.