Telefon: 0763.73.73.73 | Adresă: Str. Rudului, Nr. 35, Ploiești

Young Learners English – Cambridge Exam

Pentru că, nu de mult, la sediul Centrului de Limbi Străine Belle Languages au sosit diplomele cursanților care au susținut primele etape ale examenului Cambridge, ne-am gândit ca, prin acest articol, să vă povestim mai pe larg ce reprezintă aceste examene și care este rolul lor în procesul educativ al copiilor.

Examenul Cambridge dedicat YLE (Young Learners English) reprezintă o metodă intersantă de evaluare a cunoștințelor de limbă engleză, pe care copiii o percep ca fiind foarte distractivă și interesantă. Mai mult decât atât, rezzultatele atestate prin intermediul diplomei reprezintă instrumentul perfect pentru a demonstra nivelul de cunoaștere a limbii engleze în cazul în care se dorește înscrierea copilului la anumite clase sau cursuri de profil și chiar la școlile cu predare în limba engleză.

Examenul Cambridge YLE este împărțit în trei categorii, după cum urmează:

– Starters (primul nivel)

– Movers (al doilea nivel)

– Flyers (al treilea și ultimul nivel).

Copiii încep să învețe limba engleză încă din primii ani de viață. Cu trecerea anilor, informațiile sunt din ce în ce mai multe și mai dificile și uneori testările de la școală nu sunt chiar atât de relevante pentru cunoștințele pe care copilul le are.

De aceea, este indicat ca fiecare părinte să ofere copilului șansa de a susține această testare. Pe lângă avantajele enumerate mai sus, contactul cu un astfel de examen îi învață pe copii să își asume resposanbilități și să fie pregătiți pentru alte examene importante pe care le vor susține de-a lungul anilor.

Totul începe cu o pregătire pe măsură Chiar dacă cel mic are cunoștințe foarte bune de limba engleză, pregătirea intensă este obligatorie. În funcție de nivelul la care se află, trebuie sa cunoști câteva aspecte importante despre ce trebuie să stie copilul tău pentru a trece cu brio peste aceste teste.

YLE

Indiferent de nivel, copii trebuie să stăpânească următoarele lucruri:

– să înțeleagă toate cuvintele din lista atribuită fiecărui nivel

– să pronunțe corect toate cuvintele din listă

– să folosească prezentul simplu și continuu

– să înțeleagă descrierea persoanelor (ce fac anumite persoane, ce poartă, ce meserii au, etc,)

– să înțeleagă și să știe să folosească prepoziții (să exprime poziția elementelor pe care le văd în imagini)

– să scrie cuvintele conform dictării – să pună întrebări si să răspundă la întrebări simple.

Starters

Durata examenului – 45 minute Untitled   Movers

Durata examenului – 65 minute Untitled 2   Flyers

Durata examenului – 75 minute Untitled 3 Ce se întâmplă după?

Aceste examene sunt primii pași, acestea fiind urmate de alte examene specifice, pe măsură ce capacitatea copiilor de a învăța o limbă străină crește.

Încurajează-ți copilul să susțină examenele Cambridge care îi vor deschide ușa către multe oportunități și chiar către o carieră de succes. Din luna septembrie începem din nou înscrierile pentru grupele de juniori așa că te așteptăm cu drag.

Scroll to Top