Vara este momentul oportun pentru a face lucruri noi sau pentru a le aprofunda pe cele pe care deja le stapanesti intr-o oarecare masura. Vara este anotimpul care iti da chef de viata si timp din belsug sa faci tot ceea ce iti doresti: sa te plimbi, sa petreci timp cu cei dragi, sa te distrezi si… sa inveti o limba straina.

Niciodata nu este prea tarziu sa incepi sa inveti o limba straina. Trebuie doar sa iti doresti acest lucru, sa iti gasesti timp si apoi sa iti gasesti trainerul potrivit care sa te indrume.

Cu toate acestea, vara, anotimpul vacantelor si al concediilor, poate fi momentul ideal pentru a incepe sa inveti o limba straina sau pentru a mai exersa pana cand vei relua cursurile din toamna. Pentru ca, dupa cum se spune, repetitia este mama invataturii.

Iata cateva sfaturi pentru a invata o limba straina pe timp de vara:

  • Citeste in fiecare zi. Bineinteles, in limba straina pe care vrei sa o inveti. Poti opta pentru carti sau reviste, insa asigura-te ca ai intotdeauna la indemana un dictionar.
  • Exerseaza-ti abilitatile de scriere. Scrie scrisori de vacanta persoanelor dragi sau prietenilor, in care sa le povestesti despre locurile pe care le vizitezi si despre modul in care te distrezi.
  • Asculta muzica si acorda atentie versurilor. Dupa aceea vei vedea cat de usor iti va fi sa le fredonezi, exersand in acest fel pronuntia.
  • Intra in grupuri special dedicate celor care invata aceeasi limba straina si converseaza cu noii tai prieteni.

Sursa foto: www.becomingminimalist.com