Rețelele de socializare nu mai reprezintă un mister pentru nimeni, în timp ce unele limbi străine o fac. Iată că rețelele de socializare nu sunt menite doar să faciliteze comunicarea între oameni ci te pot ajuta să înveți o limbă străină.

• Socializarea sau, mai bine spus, comunicarea este elementul cheie în procesul învățării unei limbi străine iar rețelele de socializare tocmai asta fac: îți oferă șansa de a comunica. Pe rețelele de socializare vei găsi multe grupuri dedicate învățării limbilor străine și partea interesantă este că vei avea șansă să comunici chiar cu vorbitori nativi.

Iată rețele și aplicațiile special create pentru învățarea limbilor străine:

Babbel

Bussu

LiveMocha

SharedTalk

• Rețelele de socializare îți oferă posibilitatea de a schimbă setarile lingvistice ale conturilor, așa că poți experimenta și vei învăța câteva noțiuni minore jucându-te cu aceste setări.

• Scrierea unui blog poate fi o metodă interesantă de a aprofunda o limbă străină. Îți poți alege o nișă care se află în aria ta de interes și de aici nu îți mai rămâne decât să scrii articolele în care să îți exprimi propriile păreri, bineînțele în limba pe care încerci să o înveți.

Însă nu uita că aceste instrumente nu sunt suficiente și că ai nevoie de o bază clară, iar un curs de limbă străină este cel mai potrivit pentru a învăța perfect ceea ce ai nevoie.