Telefon: 0763.73.73.73 | Adresă: Str. Rudului, Nr. 35, Ploiești

Îți este frică să înveți o limbă străină?

Dacă da, s-ar putea să suferi de xenoglosofobie. În timp ce unele persoane se chinuie din greu să descifreze misterele cât mai multor limbi străine, la polul opus se numără cele cărora le este frică să învețe un alt grai.

Această teamă neobișnuită se manifestă puternic atunci când individul este înconjurat de persoane care vorbesc altă limbă decât limba sa maternă.  Ba mai mult decât atât, toate transpirațiile îl trec pe individul în cauză în momentul în care este pus în situația de  a vorbi într-o altă limbă.

Să nu cumva să credeți că această teamă nejustificată este recentă. Din contră. Originile sale datează din vremuri de mult apuse și această problemă este menționată chiar în Vechiul Testament.  Încă din acele vremuri oamenii, puși în fața unor situații noi și a unor personaje care nu împărtașeau același grai,  dezvoltau o puternică stare de anxietate, cauza prinicpală fiind că aceștia nu puteau comunica.

O posibilă cauză a acestei fobii este și rasismul, puternic întâlnit de-a lungul timpului în toate culturile. De exemplu, și în prezent există state în care străinii sunt obligați să învețe limba mamă pentru că localnicii nu vor să învețe alta, considerând această practică o experiență foarte stresantă. De predarea unei limbi străine în școli nici nu se mai pune problema.

Dacă ai aceste simptome, s-ar putea să te confrunți și tu cu 221418-58med1această problemă:

  • Starea de anxietate este prezentă atunci când îi auzi pe cei din jur vorbind într-o altă limbă.
  • Pulsul îți crește iar palmele încep să îți transpire.
  • Amețeala își face și ea apariția și este însoțită de confuzie.
  • Gura uscată te împiedică să articulezi cuvintele, chiar și pe cele din limba ta maternă.

Ce este de făcut?

În astfel de situații este indicat să consulți un medic de specialitate care îți va prescrie un tratament adecvat și te va ajuta să scapi de această teamă ciudată pentru a te putea bucura de învățarea unei limbi străine.

Scroll to Top