V-ați întrebat vreodata cam care este numărul limbilor vorbite în lumea întreagă? Cu siguranță nu se cunoaște o cifră exactă, însa specialiștii sunt de părere că există aproximativ 7000 de limbi vorbite, în afara celor de mult apuse. Dar iată care sunt cele mai amuzante lucruri referitoare la limbile din întreaga lume.

 1. În limba chineză, formată din caractere, există peste 50 000 de astfel de simboluri grafice. Pentru tipărirea unui ziar sunt necesare aproximativ 2000.
 2. Mandarina este limba nativă a 12,44 % din populația globului.
 3. Numărul limbilor vorbite pe teritoriul Asiei este de 2200.
 4. Un sfert din populația lumii poate comunica în limba engleză.
 5. 2400 dintre limbile vorbite sunt pe cale de dispariție.
 6. În prezent există aproximativ 231 de limbi moarte.
 7. La fiecare 14 zile o limbă dispare.
 8. Limba oficială vorbită în Mexic este pe cale de dispariție pentru ca singurii doi vorbitori refuză să își vorbească unul altuia.
 9. Aproape 2 000 000 de persoane din intreaga lume vorbesc Esperanto, cea mai cunoscută limbă artificială, creată în secolul al XIX-lea.
 10. Simpaticele jucarii Furby „vorbesc” propria limba: Furbish.
 11. Biblia a fost tradusă în 2454 de limbi.
 12. În cadrul competiției Eurovision, piesele în limba engleză au câștigat detașat în fața celorlalte piese, indiferent de limba în care au fost compuse acestea.
 13. Limba germană se aseamănă cel mai bine limbii engleze, iar învățarea devine mai eficientă atunci când sunt alăturate.